Sıfır Risk Sistemi
Sepet

Güvenli Alışveriş Sistemi

Klinikdepom Güvenli Alışveriş Sistemi

a. Satış sözleşmesinin tarafı olmayan Klinikdepom, alım satım sürecinin ödeme aşamasında alıcı ve satıcıya KlinikdepomRisk® Sistemi'ni sağlar. Satıcıya malın teslimi karşılığında bedeli tahsil edememe; alıcıya ise bedelin ödenmesine karşılık, malın hiç veya istenilen nitelik ve şartlarda teslim edilmemesi riskine karşı korumayı amaçlar.

b.    KlinikdepomRisk® Sistemi kapsamında Klinikdepomtarafından kontrol altında tutulan ve yönetilen güvenli hesap, işbu sözleşme ve ekinde yer alan KlinikdepomRisk® Sistemi kurallarına uygun işletilmektedir.

c.    Klinikdepom Risk® Sistemi'nin işleyişi aşağıdaki gibidir:

i. Alıcı, ürün ve/veya hizmet siparişi verdikten sonra, ürün ve/veya hizmet bedelini Klinikdepomtarafından yönetilen banka nezdindeki güvenli hesaba transfer eder ve ürün ve/veya hizmet bedelinin güvenli hesaba yatırıldığı Satıcı ‘ya bildirilir.

ii. Satıcı, ürün ve/veya hizmeti, alıcı Güvenli Hesaba ödeme yaptıktan sonra 3 (üç) iş günü + 24 saat içinde alıcının adresine gönderir ve gönderi bilgilerinin siteye girişini sağlar. Gönderilen ürün ve/veya hizmeti teslim alan alıcı, ürün/hizmet kararlaştırılan niteliklere ve şartlara uygun ise, ürün ve/veya hizmet bedelinin satıcının banka hesabına transferi için site üzerinden onay verir. Alıcı tarafından verilen onay üzerine ürün ve / veya hizmet bedellerinin satıcının banka hesabına transfer edileceği sürelere uygun olarak gerçekleştirilir. Banka hesabına transfer sürelerine Yardım sayfalarından ulaşabilirsiniz

iii. Satıcı ürün ve/veya hizmetin alıcıya teslimini/ifasını sağlamaz ise ya da alıcı tarafından gönderilen ürün ve/veya hizmetin belirtilen nitelikleri taşımadığı tespit edilir ise veya alıcı ürün ve/veya hizmeti ) satın almaktan vazgeçer ise, ürün/hizmet bedeli güvenli hesaptan alıcıya iade edilir.

iv. Alıcı, satıcının ürünün kargo bilgilerini veya hizmetin ifa edildiğine ilişkin bilgileri siteye girmesini müteakiben 3 (üç) iş günü + 24 saat içinde onay veya iade bildiriminde bulunmazsa, ürün ve/veya hizmet bedeli satıcının hesabına transfer edilir. Bu amaçla, 3 (üç) işgününün tamamlanmasını takiben, alıcının e-posta hesabına, Klinikdepom tarafından bir hatırlatma mesajı atılacaktır. Alıcının bu e-posta mesajına istinaden, takip eden 24 saat içerisinde ürün ve/veya hizmete ilişkin şikâyetini site üzerinden iletmemesi halinde, ürün ve/veya hizmet bedeli belirlenen sürenin sonunda satıcıya transfer edilecektir.

v. Klinikdepom, alıcı ve satıcı arasında yaşanabilecek anlaşmazlık durumunda, taraflar bir uzlaşmaya varana kadar veya bir mahkeme/hakem heyeti kararı alınana kadar, ürün ve/veya hizmet bedelini güvenli hesapta bloke etme hakkına sahiptir.

d.Kullanıcılar, Klinikdepom Risk® Sisteminden ve Klinikdepom hizmetlerinden faydalanılarak alınıp satılan ürün ve/veya hizmetlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerinden veya ürünün ithal edilmesi halinde ithali sırasında doğabilecek hukuka aykırılıklar ile her türlü vergi, fon, ceza, sair yükümlülükten sorumludurlar.

e. Emlak, Otomobil, Motosiklet ve Klinikdepom tarafından belirlenebilecek diğer kategorilerde gerçekleşen satışlarda Klinikdepom Risk® ve Açık Artırma Benzeri fiyatlama modeli uygulanmaz.

 

SIFIR RİSK SİSTEMİ NEDİR?

Türkiye’de internetten alışveriş yapan tüketicilerin büyük bir çoğunluğu çekingen davranması herkes tarafından bilinen bir gerçek. Fakat fiziksel mağazalarda yaşanan sorunlar insanların internetten yaşadığı sorunlardan daha küçük gibi gözükse de aslında fiziksel mağazalarda dokunarak beğenerek aldığımız ürünlerde dahi bir çok problemle karşılaşabiliyoruz. Algısal olarak internetten satın alınan ürün kargodan teslim alınana kadar elle tutulur birşey olmaması sebebiyle insanlar internetten alışveriş konusunda oldukça çekiniyorlar. Lakin fiziksel mağazalarda sık sık iade ve değişim sorunu ile de karşılaşılabiliyor tüketciler.

Fiziksel mağazalarda yaşadığımız sorunlar sonucunda hukuki yollara başvurulsa da süreç çok fazla uzun olduğu işi artık bir önemi kalmıyor. Ayrıca bu tür hukuki işlemler ise oldukça zahmetlidir. Genellikle de Tüketici Hakem Heyeti ve mahkemeler gibi hukuki işlemlerde sürecin sonlanması ve kararın açıklanmasıyla birlikte çok fazla zaman geçtiği için iş işten geçmiş oluyor.

İnternetten alışveriş yaparken

Sıfır Risk Sistemi Nasıl Çalışır ? sorusunun cevabına gelecek olursak ise; Tüketici, satıcının internet sitesi üzerinden siparişini verir. Ardından siparişi alan satıcı ise gerekli tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra, tüketiciye ürünlerini gönderir. Belirtilen süre zarfı içerisinde ürünler tüketiciye ulaşır. Daha sonrasında tüketici ürünlerini teslim alır, ürünlerini kontrol eder, dener ve çalıştırır, eğer tüketici gönderilen ürünlerde herhangi bir hata bulmazsa satışın onayını verir. Ardından satıcıya para aktarılır.

Tüketicinin memnun kalmaması durumunda ise ürünleri geri gönderme, satışı iptal etme gibi seçenekleri de bulunmaktadır. Tüm bu işlemler tüketici için tamamıyla güvenli ve internetten alışveriş yapabilme alışkanlığını kuvvetlendirecek bir süreç.

Sıfır Risk Sisteminin Faydaları ise;

§  Ürünleri siz kontrol ettikten sonra satış işlemi tamamlanmış olacaktır.

§  Teslim aldığınız ürünlerde herhangi bir sorun olması durumunda ücretsiz olarak geri gönderebilirsiniz ya da satışı iptal edebilirsiniz.

§  Sipariş sürecinizde herhangi bir sorun yaşamanız durumunda paranızı geri iade alırsınız.